П`ятниця, 26.04.2024, 22:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Центр дитячої та юнацької творчості
Головна » 2016 » Березень » 3 » Музей українсього письменника Григорія Яковича Храпача відкрито!
23:22
Музей українсього письменника Григорія Яковича Храпача відкрито!

Визначна подія відбулась у Центрі дитячої та юнацької творчості – відкрито музей видатного  українсього письменника Григорія Яковича Храпача на  базі Гелетинецької школи. ЦДЮТ завдячує дирекції навчального закладу, Дзюбінській Ірині Анатоліївні; керівнику гуртка «Юні музеєзнавці» Кобріній Людмилі Йосипівній та її вихованцям за клопітку роботу яка була здійснена по створеню музею. І от 1 березня простора зала навчального закладу ледь вмістила усіх гостей свята пам’яті письменника. Серед запрошених: голова райдержадміністрації Леся Коменда, керівництво району різних галузей, відомі подільські письменники, односельчани.

Керівник гурта ЦДЮТ разом із юними музеєзнавцями провели першу екскурсію. Тут запрошені на свято побачили як і чим жив письменник, його особисті речі, зокрема, друкарську машинку, чорнильницю, сорочку-вишиванку, з якою він не розлучався, частину домашньої бібліотеки, музичні інструменти, на яких грав Григорій Якович, написані ним літературні твори, картини та вірші,  а також листи шанувальників його творчості.

Цікавий, непростий, сповнений боротьби життєвий шлях пройшов Григорій Якович Храпач. Він став наставником не одного покоління. Після відвідування музею, на прикладі почутого про життя та творчісь Григорія Храпача, кожен з присутніх задумався над своїм власним шляхом, і що він може зробити для розвитку нашої держави. Центр дитячої та юнацької творчості планує запровадити системаичне відвідування учнями району, вихованцями центру творчості музею відомого українського письменика, адже  основне завдання в позашкіллі – це плекання свідомого громадянина, який знає свою історію та культуру, творчу спадщину свого краю, пишається походженням свого народу та себе зокрема, вірить у силу своєї держави. 

Переглядів: 664 | Додав: Хризалида | Теги: комплексний відділ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024